Voorbeeld oefening

Voorbeeld Oefening

Oefening om aan de slag te gaan met de Klank Analyse Tool

Inloggen

Op de website kat.itslanguage.nl (opens in a new tab) staat de Klank Analyse Tool.

Om in te loggen als Auris medewerker klik je op de knop 'login met Microsoft'. Via jouw Auris gegevens en authenticator kan je je aanmelden.

Als je logopedist of linguïst bent buiten Auris, kan je je aanmelden met een code.

KAT Login Scherm KAT Login Scherm

Uitproberen

Het is tijd om de eerste stap van de KAT uit te proberen, namelijk het downloaden en uploaden van een invoersheet. Je maakt hiervoor gebruik van een sheet die op de website staat.

Log in op de site: kat.itslanguage.nl (opens in a new tab)

Zoek naar 'invoersheet voorbeeld'. Download deze en upload deze in de KAT. Het uploaden doe je door het bestand te slepen naar het vakje met de pijl (zie hiernaast). Als laatste stap, klik je op 'Bestanden uploaden'.

ℹ️

We maken tijdens deze E-learning gebruik van 'invoersheet voorbeeld'. Later zal je 'Invoersheet leeg' gebruiken.

Invoersheet Uploaden Invoersheet Uploaden

Bestanden succesvol geüpload

Als het bestand succesvol is geüpload staat er vermeld: 'Klank Analyse geslaagd'. Om de resultaten van de analyse te bekijken, klik je op de witte knop, 'Download'.

Succesvolle Upload Succesvolle Upload

De klank analyse

In het gedownloade Excel formulier verschijnt een analyse van de woorden uit de benoemtaak/spontane taal bestaande uit verschillende tabbladen.

De Klank Analyse De Klank Analyse

Bestand uploaden niet geslaagd

Het kan zijn dat er een fout in het bestand zit. Dit kan zijn doordat de schrijfregels bij een woord onvoldoende zijn gehanteerd. Ook kan het mogelijk zijn dat er verplichte cellen nog niet ingevuld zijn. Verbeter de eventueel aanwezige fouten en probeer dan nog een keer het bestand te uploaden.

Upload niet geslaagd Upload niet geslaagd