Werken met de KAT

Het werken met de KAT

De E-learning van de KAT heb je doorlopen. Jij kan vanaf nu op een makkelijke en efficiënte manier een analyse doen van klanken bij een kind. Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om aan de slag te gaan, en dat je de KAT kan gebruiken in het dagelijkse werk.

Om jou nog enthousiaster te maken hebben we nog één extra gemak in de KAT gemaakt.

  1. Je kan van één kind meerdere testmomenten met elkaar vergelijken.
  2. Je kan de invoer van meerdere kinderen met elkaar vergelijken waardoor je ook groepsdoelen kan maken.

Meerdere metingen - Groepsanalyse of Voortgang

Je kan in de KAT meerdere bestanden uploaden door meer bestanden tegelijkertijd up te loaden. Je kan er voor kiezen om van één kind meerdere testmomenten met elkaar te vergelijken. Hiermee krijg je de ontwikkelingen van een periode van het kind in kaart. Ook kan je van verschillende kinderen bestanden uploaden zodat je die uitkomsten met elkaar kan vergelijken. Hiermee zou je groepsdoelen kunnen maken als je de KAT als uitgangspunt gebruikt voor groepslogopedie.

ℹ️

Er zijn verschillen tussen de analyse sheet als je meerdere meetingen van een kind upload tegenover metingen van verschillende kinderen. Dit zal je vooral zien in de soorten grafieken die dan in de sheets staan: Bij een kind wordt een lijndiagram gebruikt om veranderingen over tijd goed weer te geven. Bij een groep zie je daar een staafdiagram om de verschillen tussen kinderen goed weer te geven.

De volgende stappen zijn er nodig om meerdere bestanden met elkaar te vergelijken:

  1. Upload het eerste (opgeslagen) bestand door het te slepen naar het grijze vakje.
  2. Vervolgens sleep je nog een bestand naar het grijze vakje.
  3. De bovenstaande twee stappen kan je herhalen totdat je jouw gewenste aantal kinderen of testmomenten hebt ingevoerd die je met elkaar wil vergelijken.

Bestand Uploaden Bestand Uploaden